Aqualand - 2300 Ráckeve, Strand u. 1. | Telefon: (+36) 24-423-220 | Fax: (+36) 24-423-220 | E-mail: info@aqua-land.hu
Nyelv: Magyar English Deutsch Român
 
Minden kedves Dezső nevű látogatónknak
boldog névnapot kívánunk!
2019.05.23.
16 °C
előrejelzés
ÉLMÉNYSTRAND FEDETT FÜRDŐ VITÁL KÖZPONT MASSZÁZSVILÁG GYÓGYÁSZAT VILLAPARK THERMAL CAMPING HOTEL TERMÁLKRISTÁLY Kezdőlap
Csak ajánlatot kérek
Villapark foglalás
AJÁNLATKÉRÉS
Érkezés:
Távozás:
Felnőtt: Gyermek:
VENDÉGTÁJÉKOZTATÓ
SZÁLLÁSAJÁNLATAINK
KIEMELT SZÁLLÁSAJÁNLATAINK
ÁRAK ÉS NYITVA TARTÁS
AJÁNDÉKUTALVÁNYOK SZERETTEINEK!
AKCIÓS FÜRDŐAJÁNLATAINK
TÓKERT CSÁRDA
SZAUNAPROGRAMOK
MEDITERRÁN BÁR
ELÉRHETŐSÉGEINK
PARTNEREK - POGRAMOK
KARRIER
A KEVEI GYÓGYVÍZRŐL ÉS KEVE GYÖNGYÉRŐL
GALÉRIA
HÁZIREND
Energetikai szakreferensi jelentés
Élménystrand, csúszdapark, fedett fürdő, wellness, fitness és tenisz központ, panzió egy helyen
oaziswellness.hu
Fotógaléria
Ismerje meg pillanatainkat képekben
Virtuális túra
Nézzen körbe! 360°-os panoráma a fürdőről
E-cards
Küldjön virtuális képeslapot ismerőseinek

VITÁL KÖZPONT

 

Egészségünk megőrzésének, erőnlétünk és fittségünk javításának napjaink egyik legkiemelkedőbb eszköze a szauna. Fedett fürdőnkhöz kapcsolódó Vitál Központunkban minden igényt kielégítő szaunavilág várja frissülni, kikapcsolódni, relaxálni vágyó Vendégeinket. 

Vitál Központunkban a következő egységeket vehetik igénybe: 

Fényterápiás finn szauna
Ebben a klasszikus finn szaunánkban fényterápia kíséretében a relaxáció és felfrissülés minden szintjét átélhetjük. A 94-100°C-os hőmérséklet 10-30%-os páratartalommal gondoskodik a teljes szaunaélményről.

Hordó alakú bioszauna
A különleges kialakítású, hordó formájú finn szaunánk 60-70°C-os hősmérséklettel, 75%-os páratartalommal a gyengéd, kíméletes szaunaélményeket kereső Vendégeink kedvenc helyszíne. 

Mesterszauna
A szakaszosan üzemelő, 40 férőhelyes klasszikus finn szaunánkban szakképzett szaunamestereink várják Vendégeinket a hét minden napján egyedi programjainkkal. Hétköznap délutánonként állandó (standard) programjainkat ismerhetik meg, míg szombaton és vasárnap egész napos szaunafelöntésekkel lesz teljes az élmény. Szerdán és pénteken tradicionális fürdőruhamentes esteket tartunk a hagyományos finn szaunakultúra jegyében. Ebben a szaunában 94-100°C-os hőmérsékleten, 75%-os páratartalom mellett adhatjuk át magunkat a szaunázás nyújtotta élményeknek.

Infraszauna
A hagyományos finn szaunákban a kabin levegőjének hőmérsékletét növeljük, majd ez a levegő melegíti fel a testünket. Az infraszaunában ellenben alacsonyabb hőmérséklet, azaz 40-60°C mellett élvezhetjük a szauna jótékony hatásait, ezáltal kevésbé is terheljük meg a szervezetünket. Működési elve épp ellentétes a hagyományos szaunákéhoz képest, itt az infrasugarak behatolnak a bőr alá, és belülről melegítik fel a testünket. Az infraszauna használata éppúgy egészséges, mint a finn szaunáké, azonban az infraszaunában keletkező verejték 70-80%-a víz, a maradék az emberi szervezetre káros anyagok együttese, azaz salakanyag, míg a finn szaunákban keletkező verejték 98%-a víz. A nyirokfolyadék intenzív keringetése révén fogyókúra és alakformálás szempontjából is kedvezőbb hatású a finn szaunákhoz képest. Sejtregeneráló és pórustisztító hatásának köszönhetően látványos hatása van bőrünkre.

Gőzkabin
A gőzkabinokban a pára és a meleg levegő körülveszik testünket, nyugtatják idegeinket, kitisztítják légútjainkat, pezsdítik vérkeringésünket, bőrünket vitalizálják. A gőzfürdőnk sűrű ködében a levegő páratartalma elérheti a 95-100%-ot, míg a hőmérséklet 30-34°C között marad. A gőzkabinban töltött idő nemcsak relaxál és feltölt, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is. A gőzkabinban az alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom miatt a test lassabban melegszik fel, kíméletesebben izzaszt, és azok is szívesen használják, akik a finn szauna magas hőmérsékletét nem viselik jól. 

Tepidárium
A tepidárium egy olyan langyos melegedőhelyiség, amelyben a mozaikcsempével kirakott falakat, kőágyakat és padlót az emberi testtel közel azonos hőmérsékletűre fűtik fel. A kellemes testmelegben a testünk annyi meleget ad le, amennyit felvesz, a hőfelvétel-leadás pedig méregtelenít, oldja a stresszt, javítja a keringést, erősíti az immunrendszert. Tepidáriumunk jótékony hatásait 30-34°C-os hőmérsékleten, 35%-os páratartalom mellett élvezhetjük.

Sókabin 
A természetben megtalálható sóbarlang mesterségesen kialakított formája, ahol a sóbarlang mikroklímáját kősóval borított falakkal szimulálják. Segíti az ellazulást, a légtérbe porlasztott szemcsék gyógyítóan és megelőzően hatnak a légúti megbetegedésekre.  Sókabinunk kellemes 20-24°C-os hőmérsékleten 55-75%-os páratartalommal relaxáló kikapcsolódást nyújt.

Kneipp-taposó
A Kneipp-taposó tulajdonképpen egy hideg-meleg vizes váltófürdőt jelent. A részekre osztott Kneipp medencében hideg illetve meleg vizes egységek váltják egymást, aljukon pedig legömbölyített felületű kövek találhatóak, melyek lágyan masszíroznak és javítják a vérkeringést. A Kneipp taposó rendszeres használata megelőzi a gyulladásokat, javítja az anyagcsere-folyamatokat. A Kneipp terápiát alkalmazzák keringési zavarok esetén, feszült izmok és kimerültség esetén is. 

Hidegvizes csobbanómedence
Szaunázás utáni felfrissülés helyszíne e medencénk, amelyben hidegvizes nyakzuhany (kézi vezérléssel működtethető) is Vendégeink rendelkezésére áll.

 

Szabadtéri, termálvizes ülőmedence 
Az egyedi hangulatú, mozaikcsempével burkolt, 35°C-os szabadtéri, ám fedett kialakítású medencénkben tökéletes az ellazulás két szaunaprogram között.

 

 
 
Hétköznaponként délutáni standard szaunafelöntésekkel készülünk, SZERDÁN és PÉNTEKEN tradicionális, fürdőruhamentes szaunaesteket tartunk, SZOMBATON és VASÁRNAP a szaunaweekend keretein belül egész nap izgalmas szaunaceremóniákkal várjuk Önöket.
Aktuális programkínálatunk ide kattintva tekinthetik meg. 
 
Szaunaetikett kezdőknek és haladóknak
A következő sorokban összeszedtük azokat a fontos információkat, amelyek a helyes szaunahasználattal kapcsolatosak. Bízunk benne, hogy sikerül minél teljesebb képet adni a szauna egészségre gyakorolt hatásairól. Szeretnénk hozzájárulni a helyes Magyar SzaunaKultúra terjesztéséhez, színesítve a wellness adta testi és lelki felfrissülést azok számára, akik élvezik a méregtelenítés eme kellemes formáját.
Élettani hatások
A helyes szaunázás kedvező hatással van a bőrre, a szív-és érrendszerünkre, a vízháztartásra, fokozza a méregtelenítést, a szervezet fertőzésekkel szembeni védekezőképességét, serkenti az anyagcserét, elősegíti a fogyást, élénkíti a vérkeringést, fokozza a bőrsejtek anyagcseréjét és kiváló stresszoldó.
A szaunázás alapvető szabályai
  • Szaunázást ne kezdjük se jóllakottan, se éhgyomorra. Ittasan vagy másnaposan kerüljük a szaunát. Ne viseljünk ékszert, hiszen ezek átforrósodhatnak. Aktív sport után ajánlott 20-30 perc nyugalmi állapot a szaunázás megkezdése előtt.
  • Fürdőruhás szaunában fontos olyan fürdőruhát választani, ami jól tűri a forróságot, kicsi a műszáltartalma és minél kisebb részen fedi a testet, hogy ne zárja el az izzadság párolgásának útját. Magyarországon egyre elfogadottabb a tradicionális, fürdőruhamentes szaunázás. Fürdőnkben is van erre lehetőség szerdánként és péntekenként. Mindkét szaunázás esetében fontos a szaunalepedő (belépőjegyéhez jár) vagy a saját törülköző (nem műszálas) használata. Szaunázás előtt zuhanyozzunk le, hogy minél kevesebb vegyszer maradjon a bőrünkön, majd töröljük magunkat szárazra. A szaunázást száraz testtel és száraz fürdőruhában kezdjük meg. A nedves test nehezebben kezd el izzadni, a vizes fürdőruhából kipárolgó medencevíz pedig kifejezetten káros. Papucsban ne lépjünk be a szaunába, hiszen egyrészt megolvadhat, másrészt szintén káros anyagok szabadulhatnak fel belőle a hő hatására. A szaunába a lehető leggyorsabban lépjünk be, az ajtót pedig fölöslegesen ne nyitogassuk. Amennyiben több szintes szaunába lépünk be, fontos tudni, hogy minél magasabbra ülünk, annál intenzívebb a szauna hatása. A már bent tartózkodó társainknak illik köszönni. Válasszunk egy helyet, ahol végig fogjuk ülni azt az időt, amennyit kényelmesen elviselünk. A szaunalepedővel/törölközővel terítsük le a padozatot minden részen, ahol a testünkkel érintkezik, beleértve a talpunkat is. Élvezzük a test és a lélek szabadságát. A szaunázás gyakorlást igényel, általában 6-8 alkalom után sikerül megismerni magunkat, kideríteni, hogy melyik magasságban és mennyi időn keresztül érezzük kellemesnek. Ez az időtartam mindenkinél folyamatosan változik, több szaunázással növelhető és a szervezet is szoktatható hozzá. Viszont tartsuk be a szaunamenetenkénti 8-12 percet és egy alkalommal sem maradjunk tovább 15 percnél. Figyeljünk a szaunában egymásra, ha valaki nem tartaná be a szabályokat, tapintatosan figyelmeztessük, segítsünk neki megismerni és élvezni a szauna adta örömeket, de ne oktassuk ki. Lehetőség szerint ne beszélgessünk hangosan a szaunában, hagyjuk, hogy a velünk szaunázók pihenhessenek, ne zavarjuk őket. Élvezzük a csendet és hagyjuk, hogy más is ezt tegye.
  • Szaunázás után mindenképpen tartsunk pihenőt két szaunázási fázis között, ami legalább addig tart, mint amennyi időt a szaunában töltöttünk. Várjuk meg hogy testünk lehűljön, hogy utána újra kezdhessünk mindent előröl. Közvetlenül szaunázás után egy tiszta vizes tusolás elengedhetetlen, csak ezután használjuk a csobbanómedencét.  A csobbanómedence használata tusolás nélkül nemcsak a higiéniára van rossz hatással. Méreganyagokkal szennyezi a medence vizét, továbbá a hirtelen megmártózás magában hordozza az összeomlás veszélyét is. A folyadékpótlásról se feledkezzünk meg.
  • A szaunázási ciklusok egészséges mértéke maximum napi 3-4 szaunamenet a közte lévő pihenőkkel. Ennél több időt ne töltsük a szaunában, mert ezzel már fölöslegesen terhelnénk a szervezetünket. Heti egyszeri szaunázással már nagyon sokat tehetünk egészségünkért.
További információk a SzaunaClub oldalán olvashatók.
 
 


ÉLMÉNYSTRAND
FEDETT FÜRDŐ
VITÁL KÖZPONT
MASSZÁZSVILÁG
GYÓGYÁSZAT
VILLAPARK
THERMAL CAMPING
HOTEL TERMÁLKRISTÁLY
Kövessen minket a
közösségi oldalakon:
Twitter Facebook Adatvédelem | Impresszum
Beállítás kezdőlapként Copyright © 2011. Aqualand.
All rights reserved.
www.ysolutions.hu